Smarrigt!
Testade en efterrätt jag sett på sofis blogg. Jag har aldrig gillat att laga mat, dock mer nu när jag ser vilken passion H har för de. Min plats i köket har alltid varit sötsaker. Kvällens test blev en cheescake variant och wow vad god den blev! Väldigt enkel att göra också. Kan ätas direkt eller stå kyld innan servering.
Ingredienser (till 2 stora eller 4 små)
250 g färska hallon och blåbär
250 g Philadelphia cream cheese
1 dl vispgrädde
3 msk florsocker
2 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
6 st digestivekex
30 g smör
Koka upp 125 g av bären tillsammans med strösockret och vaniljsocker. Låt de sedan svalna.
Krossa digestivekexen medan du smälter smöret. Häll i smöret i de krossade kexen så de blir blöta.
Vispa grädde, Philadelphia ost, florsocker till en fluffig kräm.
Varva bärkompotten, kexen, färska bär och krämen. Servera!
Hoppas ni gillar den lika mkt som vi! :)